“Beetje bij beetje heeft Brussel mijn hart veroverd”

sandy_smarksthespots_blog Wie? Sandy 

Waar? Griekenland 

Wat? Blogster van S Marks The Spots

Na vijf jaar vertoeven in Brussel kent de Griekse Sandy de stad intussen op haar duimpje. Misschien zelfs wel beter dan wij, want voor haar blog ‘S Marks The Spots’ is ze altijd op zoek naar de nieuwste en leukste adresjes in onze bruisende hoofdstad. Ze woonde al in Athene, Londen en Parijs, dus België Binnenstebuiten was benieuwd waarom een wereldburger als Sandy uiteindelijk toch voor Brussel koos als uitvalsbasis. 


Brussel begon voor Sandy eigenlijk als een carrièrezet. Het was immers de ideale plaats om, na het behalen van haar master in Europees Recht, professionele ervaring op te doen. Oorspronkelijk was het de bedoeling om maar een jaar te blijven, maar de job beviel haar zo goed dat ze besloot om nog wat langer te blijven. Intussen is ze al vier jaar langer blijven plakken en ziet het er niet naar uit dat ze snel weer zal vertrekken. Nochtans was ze niet van in het begin verkocht aan Brussel: “Ik moet toegeven dat ik Brussel de eerste maanden maar saai vond en vooral focuste op de negatieve dingen zoals het verkeer, de gelimiteerde openingsuren van winkels en de miserabele klantenbediening in veel restaurants. Ik vergeleek altijd maar met de andere steden waar ik gewoond heb, maar toch realiseerde ik mij gelukkig al vrij snel dat Brussel ook veel fantastische dingen te bieden heeft. Ik vind Brussel nog steeds niet zo mooi als Parijs, even levendig als Athene of een echte metropool als Londen, maar beetje bij beetje heeft de stad toch mijn hart veroverd. Ik blijf elke dag nieuwe dingen ontdekken, zeker sinds het begin van de blog twee jaar geleden. Het lijstje van plaatsen die ik nog wil uitproberen is eindeloos!”

“Brussel is trouwens betaalbaarder dan de andere grote Europese hoofdsteden, dus hier kan je makkelijker een mooi appartement veroorloven of eens lekker uit eten gaan zonder een fortuin te moeten spenderen. Maar het grootste voordeel vind ik dat je van hieruit makkelijk met de auto of de trein door bijna heel Europa kan reizen. Ik hou ervan om in het hart van Europa te wonen en mensen van over de hele wereld te leren kennen! De Europese instituten, de NATO en de talrijke buitenlandse bedrijven maken van Brussel een heel internationale stad. Zo sterk dat ik me hier nauwelijks buitenlands voel. Er wordt hier ook veel Engels gesproken, zeker onder jonge mensen. Ik apprecieer het echt dat Belgen zo open staan voor buitenlanders in vergelijking met andere landen.”

Ondanks haar fascinerende leven in Brussel mist Sandy natuurlijk nog wel haar thuisland: “Behalve mijn familie en vrienden uit mijn kindertijd, mis ik de zon, de zee en het nachtleven van Griekenland. Door af en toe Grieks te koken voel ik me dichter bij huis, al is het soms moeilijk om de juiste gerechten te vinden in het buitenland. Na verloop van tijd heb ik sommige Griekse gewoontes wel vervangen door nieuwe, maar er zijn enkele Griekse tradities die ik nooit zal verwaarlozen. Iemand die ooit het Orthodoxe Pasen heeft gevierd bijvoorbeeld weet wat ik bedoel! Ook al hou ik enorm van Brussel, there’s no place like home. Dus ooit zal ik waarschijnlijk wel terugkeren naar Griekenland bij mijn familie, maar na al die jaren zie ik België wel als mijn tweede thuis hoor. In tussentijd is er nog veel meer dat ik hier wil ontdekken!”


Brussel heeft veel fijne plekjes off the beaten path, je moet gewoon weten waar je moet zoeken. Speciaal voor ons verklapte Sandy enkele verborgen, niet typisch toeristische pareltjes: Het café op het dak van de Koninklijke Bibliotheek  geeft een ongelooflijk uitzicht op de stad. Ook op de bogen van het Jubelpark  heb je een spectaculair uitzicht. Dichtbij heb je Maison Cauchie, één van de mooiste Art Nouveau gebouwen in de stad. En Last but not least, Tropismes Libraires (gevestigd in de Koningsgalerij) hoort bij de mooiste boekenwinkels van Europa. Voor meer sights of Brussels kan je terecht op http://www.smarksthespots.com


Omdat wij stilaan ronde tonnetjes worden; deze keer een babbel zonder knabbel. Maar voor wie intussen zin heeft gekregen in de Griekse specialiteiten zijn hier Sandy’s favoriete Griekse eetadresjes in Brussel.

Notos

Foto's Sandy

Ergon 

Foto's Sandy1

Philema

Foto's Sandy3

(Alle foto’s: S Marks The Spots)

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s